3 rättersmiddag alá Sandra

Till dig som ville att jag skulle tipsa om mat till en tjejmiddag:) Tänkte att skulle skriva det som jag serverar ikväll:)

Förätt:
Jag själv är ingen förrättsmänniska, men om man vill ha förrätt behöver det inte vara något komplicerat. Rosta bröd och skär i trekanter och ha lite skagenröra på t.ex. Gott och jätteenkelt!

Varmrätt:
Fläskfile som du steker med färsk rosmarin och vitlök. Stek i olivolja, då får köttet bättre färg och bättre smak. Till det kan du servera potatisklyftor, eller något annat som du gillar. Ha gärna någon sås till, som vitlökssås.

Efterrätt:
Ikväll ska jag göra limecheesekake. Här är receptet på det:

Botten: 100 g digestivekex(ungefär 8 kex)
50 g smält smör

Fyllning: 300 g philadelphiaost
2 st ägg
1dl socker
2 msk vaniljsocker
saft+skal av 1 lime

Topping: 1 dl gräddfil
1 msk florsocker

Så här gör du: Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut massan i botten på en form och grädda ca 5 minuter på 170 grader. Tag ut och låt kallna. Vispa ost, ägg, socker och vaniljsocker till en krämig smet. Tillsätt limeskal+saft. Fyll i formen och grädda ca 20 minuter på 160 grader. Kakan ska precis stanna. Blanda gräddfil och florsocker. Ta ut kakan och bred ut gräddfilen på toppen och låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter på eftervärme. Ta ut och låt svalna

Hoppas du fick lite inspiration till din tjejmiddag. Kom ihåg att det inte behöver vara komplicerat:)


Kommentarer
Postat av: Micha

Bra tips! Ska gå in här nästa gång jag ska ha tjejmiddag ;)

2007-11-16 @ 17:58:46
URL: http://eyeofstone.blogg.se
Postat av: (:

Tack så mycket, ja, nu vart det lättare. Hoppas det smakar gott ikväll.

2007-11-16 @ 18:05:07
Postat av: malin

var inte min förätt god då Sandra på min födelsedag :):)? den med chibattabrödet (eller vare heter) med tomat och lök röra och det :)

2007-11-16 @ 20:14:54
Postat av: tilda

duktig du e :)

2007-11-16 @ 22:22:33
URL: http://aouch.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0