Årets Kock!

Trött idag, så jävla trött. Men det gick bra, jag My Sandra och Jennifer vann på kallköket, vi gjorde landgångar. Varmkök gick också  bra. Lunchrasten var helt klart roligast! Efter skolan åkte jag och Jennifer in till stan, fikade hos Marre. Sen kom Elina och vi gick och tittade på I'm Legend. Se den! galet bra, fast läskig och sorglig.

Tittade på Årets kock så klart, så får väl säga grattis till Tom Sjöstedt som vann! Snart står jag som vinnare..hoppas jag iallafall! Min dröm, en av dom.

image458

Gossip Girl

Tjejkväll här ikväll, alltid mysigt. Lite strul med en del saker inför sommaren, men det löser sig. Vi tittade iallafall på Gossip Girl. Jag tycker det var bra, dock inte riktigt som jag väntat mig men jag antar att jag ska fortsätta titta.
Jag har iallafall precis gjort klart min svenskauppsats, ska bara renskriva så det känns skönt att ha det ur världen.

Nu ska jag hänga upp mina kockkläder dusha och sen sova bort min feber. puss puss

image457
Vad tyckte ni?



Dagens

Dagens humör: Glad, men lite halvstressad över allt jag måste hinna
Dagens mående: Sådär, förkyld och feber..
Dagens borde: plugga, och lägga mig i tid
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens klädsel: urblekta svarta jeans, glansigt svart linne med ett svart skärp i midjan och färgklicken i allt: mina rosa pumps
Dagens planer: Gå och lägga mig
Dagens materiella vill ha: Vårkläder
Dagens längtan: Kökslektionerna imorgon, och tjejmiddagen på fredag!
Dagens fundering: Hur jag ska lyckas bli frisk fort utan att ta det lugnt
Dagens beroende: Valios youghurt i typ alla smaker
Dagens tråkigaste: Att det är kallt, jag vill använda min nya skinnjacka juuuuuuu..snart gör jag det ändå:)
Dagens tidning: Aftonbladet
Dagens låt: Lars Winnerbäck- En tätort på en slätt

feber?

Hallå hallå. Hoppas det är bra med alla idag:)? Med mig är det sådär, har hostat hela natten och hela dagen och jag hade lite feber när jag kom hem. Det blev alltså ingen träning, och nu börjar jag lessna. Jag vill ju träna! Vet ej om febern försvann efter några timmars sömn, eller om den är kvar. Måste vara frisk till imorgon..Vi har ju kök och även kallköksprov så det vill jag inte missa. Hinner inte alls vara sjuk den här veckan, men sånt är ju typiskt.

Har alltså sovit sen jag kom hem. Ikväll börjar Gossip Girl och sen är det Gynning:) Får se när och vilka som kommer hit ikväll! puss

lite shopping

Godkväll bloggen:) Åkte till jakan med mamma och köpte skinnjackan som jag hittade, den är så himla fin. 1500 fick jag betala för den, vilket jag tycker var ett bra pris+att killen i affären gav mig 100 kr rabatt!:) Även ett par lila/rosa pumps och ett svart linne blev inköpt.

Har inte gjort något speciellt ikväll, behöver ta det lugnt så min förkylning försvinner. Ska dusha nu och sen sova, godnatt

skinnjacka

Måndag idag. Första dagen på en ny vecka som är späckad med roliga saker! Dock började dagen med ett prov jag helt glömt bort, i servering. Men det finns ju värre saker, jag får ju göra om det:) Efter massor av prat om helgen i klassen, fick vi plötsligt något sug efter godis så vi gick och köpte massor, och åt upp allt på hygienlektionen där vi gjorde allt utom att jobba..Haha tack för en rolig dag klassen!

Efter skolan tog jag en sväng i jakan och tittade lite. Provade lite skinnjackor, och jag som aldrig tyckt att jag passat i en gjorde faktiskt det, så jag ska åka tillbaka snart med mami och köpa en:) Bäst att passa på medans man har pengar!

Veckans schema:
Tisdag: Skola, träna, sen Gynningkväll med tjejerna
Onsdag: Skola, kallköksprov, och sen bio med Jennifer och Elina. Kl 21.00 visas också Årets Kock på TV4, ett måste!
Torsdag: Skola, och på kvällen drickskväll hemma hos min chef Ida
Fredag: Skola. Tjejmiddag med några girls från klassen i Bålsta
Lördag: Kanske bio med Sandra, annars bara ta det lugnt. ERIKA BLIR 18!
Söndag: Jobba 7.45-14

dock kan ju planer lätt ändras, men så här ser dom ut just nu. Nu ska jag hitta på nåt vettigt. puss

Älskade vackra du

image456
Svårt att hitta finare

vilken helg!

Jävlar vilken helg det har varit! Superkul verkligen. Hann inte blogga alls igår som ni märkte. Men iallafall, jobbade 7.45-14. Det gick bra, men min röst hängde inte riktigt med, den försvann X antal gånger, men Erica kom vid 12 och röstassisterade mig, haha. Alessia och Vendela kom ju som sagt förbi och ville att jag skulle följa med dom hem, så mina planer att få lite sömn innan festen slogs i spillror men det gjorde ju såklart inget:) Vi klättrade i berg, och lekte massa lekar, söta söta barn. Det var ett väldigt mysigt litet besök i Solna, precis som vanligt.

Direkt hemma fick jag fixa mig fort som fan, och sen åkte jag till Bålsta och träffade Sandra och Alexandra, och vi åkte direkt till lokalen där Sandras brorsa och hans vänner var. Där blev det fest, dans och sång hela natten, det var suuuuperkul. Massa roliga människor, kan inte bli bättre än så. Väl hemma hos Sandra vid halv 4 på morgonkvisten hade jag varit vaken 22 timmar i sträck. Trött var jag kan jag säga, men innan vi sov åt vi massa godis och pratade. Jag skulle ju dock upp och jobba idag, så vi gick upp 9.30 och åt mängder av frukost. Vid 12 befann jag mig trött som fan på jobbet, med ingen röst för fem öre. Och vi ska inte tala om hur jag lät igårkväll. Men det börjar bli bättre:)

Har bara slappat efter jobbet, är helt slut. Men det var det värt! puss

snabb update

hinner inte sitta här egentligen men ger en liten snabb update. Jobbade 7,45- 14, sen kom Mimmi Alessia Vendela och Daniel förbi jobbet. Följde oplanerat med dom hem, hur mysigt och hur kul som helst. Älskar dom, älskar dom, älskar dom! Nu ska jag föna håret och sminka mig innan det bär av till Bålsta eftersom Sandras brorsa fyller 20 och ska ha fest. Kommer bli kul. sover där, och jobbar 12-16-15 imorrn, så vi hörs imorrn. ha en bra lördag!

Tappad röst

Usch, jag sov så jäkla dåligt inatt, vaknade flera gånger av att min hals var helt tjock och jag kunde inte svälja. Det var lite bättre på morgonen, men jag kunde inte prata speciellt högt, och nu har jag nästan tappat rösten helt. Hoppas verkligen att det blir bättre till imorgon då jag först ska jobba, det är ju rätt bra att kunna prata när man jobbar på ett cafe;) och sen ska jag till Bålsta, Sandras storebror fyller 20 så han ska ha fest.

Bortsett från rösten har dagen varit bra. Inget speciellt att berätta direkt..Eller aah, My har börjat kalla mig för Cityfjollan haha, fattar inte direkt varför..Men tack för det där tuggummit! 1b's humor..
Efter skolan åkte jag och Sandra in till stan, hon hittade massor. Själv köpte jag bara lite ljus och sånt till mamma, hon älskar sånt och våra saker hemma är nästan slut. Vi fikade på Espresso House också, eller lite väl mycket kanske..Träffade Sandra från East också, väldigt kul, har inte träffat henne på jättelänge. Vi gick in på East och sa hej, vilket alltid är kul. Saknar att jobba där...

Nu har jag precis avnjutit en god middag lagad av mig själv, med lite assistans från mamma. De blev hemmagjorda potatisklyftor, rostade morötter och timjan, fläskfile, och rödvinssås. Jättegott! Nu ska jag snart lägga mig på soffan, äta massor med godis och titta på Kärlek på menyn igen! ha en bra kväll!

kärlek på menyn

gaah, vet ni hur trött jag är? Beror nog på bodypumpen imorse, tog i som bara den^^ men det var riktigt kul! Lite dåliga sovvanor har jag kommit i igen, och det lär inte bättras i helgen.

Bra dag tycker jag, lite flamsigt hahaha. Hemma har jag ätit hur mycket som helst, det blev pizza till middag och till det drack jag cola..+ lite choklad för att muntra upp mig själv, choklad hjälper mot allt:) och B2, ikväll har jag brytit mot alla överenskommelser vi ´hade;)

kollade på kärlek på menyn ikväll, filmen är galet bra. jag vill ha hennes liv!
Nää jag orkar inte skriva mer, ska gå och lägga mig tror jag. puss

idag höjdes mitt självförtroende mycket

Dagen började inte sådär jättebra, men allt blev bra när jag kom till skolan. Kök idag, då kan man inte vara annat än glad. Fick jobba med Pankis på kallköket, det var lovely! Vi gjorde lite småefterrätter som blev mycket bra. Varmkök hade vi prov som jag fick alla rätt på, duktigt duktigt. Sen jobbade jag med Alexandra och vi gjorde lamfärsbiffar och moussaka. Dock har jag ingen aning om hur det blev eftersom jag var tvungen att gå tidigare, för jag hade möte med min chef. Men det blev säkert jättebra, det brukar det bli.

Efter mötet åkte jag med Jannike till Ekerö, hahahaha fan vad kul det va! En liten kul dialog när vi gick av bussen;
Jannike: Jaha Sandra, hur känns det att vara på Ekerö då?
Jag: (tar upp mobilen)jaaa...jag har ju mottagning iallafall. Det hade vi kul åt hela dagen! Där kollade vi på en lusitg innebandyträning och chillde innan det var dags att åka tillbaka till skolan för utvecklingssamtal.

Jag måste säga att jag är rätt stolt över mig själv! Jag har ingen frånvaro i princip, jag når bra resultat på proven, och jobbar på jättebra fick jag höra från alla lärare. Kökslektionerna var såklart roligast att höra. Min varmkökslärare sa att jag alltid var glad, trevlig, positiv, och att jag är mycket ansvarsfull, och massa bra saker, blev så jävla glad. Och min kallkökslärare Tomas sa detsamma, att jag verkade vilja så mycket och att jag var nyfiken, och jätteduktig. Det har aldrig gått speciellt bra för mig i skolan, så jag blev så himla glad! Jag vill ju så gärna jobba med det här, och idag fick jag höra att jag kan gå långt om jag vill. Det har jag tänkt innan också, men idag kändes det så självklart, att om jag verkligen kämpar så kommer det att gå riktigt bra. Jag vet vad jag kan, och jag vet precis vad jag vill, jag har inget att förlora. Jag kan allt jag vill, och jag ska gå så jävla långt!:) Tack för det här, alla lärare! Ni stärkte mitt självförtroende så högt idag att jag typ svävar över marken, ni är bäst!

lönebesked-halleluja!

Idag var en riktigt skön dag! Först hotell, vi fick jobba med "Drömresan". Tänkte först ta Thailand, men jag har ju redan vart där så jag ville ta ett annat ställe och då kom jag på att jag borde ta Australien. Jag vill åka dit när jag gått ut skolan och jobba där några månader. Skulle vara jävligt nice.
på livsmedlet åkte vi till östermalmshallen, säger bara en sak; Hela 1b på tunnelbanan orsakade ett större kaos. stackars våra medpassagerare..Iallafall, väl framme skulle vi gå runt och fråga massor av frågor men jag gick mest och suktade efter all god mat som fanns eftersom jag inte hade någon penna. Och så larvade jag mig med My, Joel och ett flertal till som inte hade med sig penna..Mycket kul var det iallafall! Fast vi fick dra över svenskan lite, men det gick bra! Skippade träningen, eftersom jag kom på att jag har prov imorgon så jag åkte hem och pluggade till det, massa ord och sånt i varmkök.

Och när jag kom hem hade lönebeskedet trillat ner i brevlådan och på fredag blir jag några tusenlappar rikare! Mycket nice. Fick även någon summering från förra året när jag jobbade på East och en söt liten lapp av Mimmi. Och så kom boken "Den hemlige kocken" också. Trevlans.

Annars i eftermiddag har jag vart med Julia och Lenita, vi har ätit mat och så. Lite Guitar Hero såklart och nu väntar vi på att I huvudet på Gynning ska börja. vet inte om jag bloggar mer, och jag tror jag kommer blogga rätt sent imorhon kväll. Direkt efter skolan ska jag till jobbet och prata med min chef, sen är det utvecklingssamtal i skolan. kommer väl hem runt 8-9. puss

B2 är söt

Tjena tjena,
Måndag idag då, känns hyffsat skönt. Servering imorse var ganska kul, vi höll på med bärteknik. Sen hygien, där vi gick igenom lite inför grupparbetet. Jag vet inte riktigt vad som hänt med oss, men vi var helt galna. Fast det var kul:) Efter skolan följde Sandra med hem till mig. Vi tittade först på One tree Hill, sen gick vi och handlade middag. Det blev lime/vitlöksmarinerad kyckling i wokgrönsaker och äggnudlar som vi lagade, och det blev himla gott! Hon spelade såklart lite Guitar Hero, hahaha hon ser så rolig ut när hon spelar! Outsiders tittade vi även på, och tryckte i oss vindruvor och Riesenchoklad. Det var en mycket rolig och mysig dag med Sandra:) Så himla söt<3

Nu ska jag dusha och sen läsa lite. Imorgon ska klassen göra studiebesök på Östermalmshallen med livsmedelkunskapen, kan bli kul. Roligare än att sitta i ett klassrum iallafall. Efter skolan ska jag träna och träffa Julia! puss puss

Tjejsnack v.3 & 4

Vecka 4/08
Favoritprogram Ämnet kommer från Camilla Svensson
  • Hur mycket tittar du på TV?

Inte speciellt mycket, det blir mer dator. Kollar mest när jag ska sova.

  • Vilken kategori av TV-program föredrar du att titta på?

Jag älskar att titta på dokumentärer och matlagningsprogram. och lite såpor

  • Finns det något du följer du slaviskt?

Hemma hos Jamie och Desperate Housewives

  • När och varför stänger du av TV´n?

När jag har tittat klart på det jag tittat på. Varför? Det vore väl bra onödigt om den stod på om ingen tittar?

  • Skulle du kunna leva utan TV, varför/varför inte

Ja..eller jag vet inte. Nej kanske inte. Jag tycker om att titta innan jag ska sova. Somnar jämt med tv:n på. Fast ja, gällde det liv och död skulle jag kunna leva utan



Vecka 3/08
Din födelsedag Ämnet kommer från Agnes Östberg
  • När fyller du år?

3 Januari 1991

  • Hur gammal kommer du att bli nästa gång du fyller år?

18, yeeeah. känns iofs helt sjukt..

  • Hur brukar du fira din födelsedag?

Dom senaste 2 åren som jag minns mest har mamma pappa och lillebror väckt mig rätt tidigt och sen har jag och mamma ätit lunch på East. På kvällen har dom närmaste tjejkompisarna kommit över.

  • Önskar du dig något speciellt i födelsedagspresent?

Jag fyllde ju nyss, men eftersom jag fyller så snart efter jul önskar jag mig aldrig något speciellt. Jag önskade mig presentkort, och en kokbok nu.

  • Kommer du ihåg något som du fick på din förra födelsedag?

Haha ja såklart, Desperate Housewifekokboken, presentkort på klädaffärer, pengar osv.


http://mlilja.net/tjejsnack


Detta är klockrent!

image455
Några ur 1B som djur..Detta kan vi skratta åt hur länge som helst!

Faster Ninni

Pappa berättade just att min faster Ninni ligger på sjukhus:( Hennes blindtarm hade spruckit, vilket inte alls är bra.. Men hon mådde tydligen ganska bra, så det hoppas jag fortsätter. skickar massa kramar till dig Ninni<3

Idol-Danny

Lugn kväll, vilket jag behövde. Somnade också, så därför ringde jag inte upp dig Lenita, förlåt!<3
Kollade på Hemma hos Jamie och idolnostalgi, men somnade som sagt.
Kom på att jag glömde berätta att vi satt bredvid idol Danny på bussen på väg till jeopardy!:)


image454

Söndag

Gårdagskvällen blev mycket trevligare än vad jag trodde för Sofia kom och höll mig sällskap. Vi tittade på Eastern Promises och Pretty Woman. Eastern promises har jag inte sett förut, den var okej. Pretty Woman är ju så underbar, har sett den över 100 gånger, kan se hur måna gånger som helst! Vi hade mängder av godis också, så jag var jävligt mätt när båda filmerna var slut.

Jobbade idag, 7.45-13. Gick väldigt bra, alla kunder var så himla mysiga och trevliga. Vilket dom iofs brukar vara, men idag var det lite extra. Erica kom vid 12, och jag slutade vid 13 ju, oc h åkte då direkt till Rissne för att möta upp Alexx och vi åkte därifrån till Hässelby. Vi skulle göra vårat hotellprojekt, men det gick väl lite sisådär, men vi kom på ett namn till hotellet iallafall!:) En bit på vägen...

Ska inte vara kvar här jättelänge till, men det har varit jättemysigt. Jaja, nu sitter Alexx och läser gamla inlägg sin blogg och typ dör av skratt, hon är knäpp den tjejen, men jag tycker om henne ändå!:) puss!

Alexx är nördig

Hej jag heter Ante
Jag är jättekär i Carin
men jag tycker att Henke är snyggast.
Den fulaste på jorden är Karolina
fast Mickis är nästan ännu fulare.
Jag tycker att Malin.N är helknäpp,
men Elias är nog den mest korkade person jag vet.
Hetast i universum är Ika
och Karlsson kommer gå längst i livet.
Hejdå, nu ska jag gå och ha sex med Alexx.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHA
AHAHAHAHAAHAHAHHAHAHAHAHA
HAHAAHAHAHAHA


1B's humor

image453

Hahahhaha hittade i Sandras bilddagbok. Typiskt 1B's humor. Det är jag som skriver under namnet b1. Hahaha jag kan inte sluta skratta åt den här;P

My girls want to pary all the time

Internet låg nere igår, det var något fel på bredbandet därav ingen bloggning. Men nu fungerar det igen!
Skolan igår var helt lovely. Ingen matte, biblioteket på svenskan och sen engelska. Jag älskar min klass så galet mycket, alltid lika kul att vara med dom! Efter skolan mötte jag upp Malin Lovisa och Erica, vi tog ett yogapass på friskis. Yoga var nog inget för mig, tror inte det blir fler gånger, men vi hade kul iallafall!:)
På kvällen bar det av hem till Malin där det var massa härligt folk och massa skoj. Vi hade superroligt, sång dans prat osv osv. Det var jag, Lenita Erika, Lovisa, Sara, Erica, Paulina och massa andra härliga människor. Underbart var det.

Skulle inte jobbat idag egentligen men Ida ringde igår och frågade om jag kunde för Alex var sjuk. Så jag tog ett 2timmarspass mellan 13-15. Gíck bra, var rätt mycket folk men det var kul. Det är lite tråkigt bara, för Erika som jobbar där och Molly ska sluta. Så vi ska anställa några andra. Men den 2 februari är det personalmiddag hemma hos Ida förmodligen, kommer bli jättekul!:) Nu ska jag snart åka och handla med pappsen, mamma är borta i helgen. puss och kram

(haha det är 3 olika erikor med i detta inlägg så ni vet. + bilder från igår finns men jag glömde kameran hos Malin så det kommer typ imorgon)


Jeopardy

Jeopardy igår var grymt kul! Finns inte så mycket mer att säga, jag låter dom typ 25 bilderna tala för sig själv.

                                                     

Bilder från tjejmiddagen i lördags!

Lite sent jag vet.. Och typ hälften av bilderna som vi tog är på Erika när hon håller i chipsskålen, eller godisskålen..tog dock inte med alla:)

                 

Kändisjeopardy ikväll

Onsdag, alltid roligaste dagen! På kallkök jobbade jag med Erica, vi gjorde vit och mörk chokladmousse och citronfromage, det blev mycket gott! Varmkök gjorde vi sötsur sås, och lite tillbehör, och jag jobbade med Sandra!:) Det gick också bra!

Nu är jag och Sandra hemma hos mig, hon sitter och nördar sig framför Guitar Hero, men det verkar inte gå så bra, haha. Ikväll ska vi och klassen gå på inspelningen av kändisjeopardy!:) blir kul. Vet inte hur sent det blir så jag vet inte när jag bloggar nästa gång. kameran följer med ikväll iaf!:) puss

I huvudet på Gynning

Haha, jag tycker att Gynning är så jäkla skön! Det var ett kul program tycker jag. Såg det med Malin Lenita och Erika, som vanligt kunde ingen hålla tyst:P

Jaja nu skajag dusha och sova!:) godnatt


skola och träning

Tjabba!
Sitter nu hemma hos Malin och vi har ätit middag och så. Dagen har varit härlig hittils. Hotellektion först, brukar inte vara kul men nu spelade vi När och fjärran, och mitt lag vann!:) Livsmedel, pratade om kött och så och till sist svenska där vi inte gjorde någonting. Skulle möta Malin i stan efter skolan och vi gick först till Espresso House och åt scones och drack latte och sen kollade vi runt i lite affärer. Kl 16 körde vi ett baspass på friskis som var jätteroligt! Men nästa gång blir det medel och på fredag ska vi köra yoga!

Nu ska vi snart gå hem till mig, hörs! puss


Goooooodnight

Nu ska jag snart hoppa i säng, börjar 8 imorgon. Har inte gjort något den här kvällen, kollat på TV mest och det var så jävla skönt att bara slappa, för det gör jag fööör sällan.
Morgondagens schema då? Först skola 8-12.15, sen ska jag och Malin köra ett baspass på friskis vid 16 och innan dess försöka klämma in en lunch. På kvällen är det ju I huvudet på Gynning, jag tycker hon är jätterolig så det ska jag lugnt titta på.

Nej nu är det hög tid för mig att sova. Godnatt

servering är inte min starka sida

Måndag idag då, kändes helt okej. Vi går inte alls långa dagar så det är skönt. Började med servering, vi skulle lära oss att vika servetter, och fan vad jag är dålig på det. servering är inte min starka sida, tur att jag vill bli kock då, i köket trivs jag 100000 gånger bättre. Men jag var inte på hela eftersom det var elevrådsmöte.
Sen hygien, gick igenom egenkontrollprogram och sånt.

Väl hemma fick jag bambooörhängena jag beställt från www.cocoo.se i brevlådan. supersnygga är dom! Sen beställde jag 2 böcker, En kocks resa av Anthony Bourdain och Den hemlige kocken-det okända fusket med maten på din tallrik(får se om jag vågar äta något efter jag läst den) 
och nu ska jag hitta på något kul:) puss

image425  image426

Laugh

Vad blir ditt namn baklänges:
ardnaS

Platt eller lockigt hår?
platt, eller rakt ska jag nog säga

Har en dröm gått i uppfyllelse:
jadå

Vad har du för startsida på internet:
google

Vem ringde du senast:
Lenita

Tycker du att sengångare är söta:

vet knappt hur dom ser ut

Har du haft vattenkoppor:
jahadå

Har du någon gång testat karate:
nix, eller inte vad jag minns

Vilken mobilsingnal har du:
gwen stefanie- just a girl

Minimorötter eller pommes frites:
båda

Vad längtar du mest till just nu:
sällskap..och sommar :)

Vilken tv-serie är bäst:
Desperate Houswives

Kan du gå ner i spagat:
hahahaha nej

Vad är du mest rädd för i hela världen:
jag är inte så rädd av mig, så inget speciellt. höjdrädd

Har du varit kär i en kändis:
jadå såklart jag har

Läser du på baksidan av mjölkpaketen:
ja, jag och lollo hade roligt åt en baksida i lördags

Vad ska du döpa dina barn till?
Stella och Isak kanske.

Sol eller snö:
beror på humöret :)

Snyggaste läraren:
de ni;)

Är du mörkrädd:
nix

Ljust eller mörkt när du ska sova:
inte helt mörkt men inte ljust heller

Godaste drickan till frukost:
kaffe och/eller juice

Duscha eller bada:
duscha

Kan du ditt mobilnr utantill:
ja

Sjunger du på toan:
nej

Är du höjdrädd:
ja det är jag

Vilket land vill du åka till:
Thailand igen, USA, Australien, England igen, och massa länder. Skulle inte banga att resa jorden runt

Vad var det senaste som fick dig att skratta:
 lenita tror jag :)

Vad tänker du göra nu:
nörda mig vid datorn


Tävling

"Bloggerskan Kenza och smyckesshopen Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om! Man kan vinna superfina bamboo-örhängen! De finns i 3 olika former (runda, hjärtan & trianglar) & i 3 olika storlekar (S, M & L) och kostar 125kr, 145 kr eller 165 kr. Gå in på Kenzas blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 20 % rabatt hos Cocoo med koden KENZA, gället t.o.m. 24 januari."




      

Jag har fått en syssling!

Igår fick jag ännu en syssling, och denna gång var det lite extra speciellt eftersom det blev en tjej. Det är inte mycket tjejer i släkten på pappas sida, men nu så:) Helen, en släkting till mig fick igårkväll en liten dotter som ska heta Ella. Längtar tills jag får träffa henne!

Idag då..ja inte mycket. Har mest kollat på Tv. Skönt att slappa nu när en ny vecka väntar. Funderar på om jag ska köra ett baspass på friskis imorgon 17.00. Det lutar åt det iallfall. Eller ett medel. Jaja det återstår att se:)
Jag satt iallafall bänkad 19.25 framför Jamie Oliver. Så otroligt bra!

Och nu ska jag dusha, och sen sova. godnatt!


Ta vara på eran tid

Ni har bara ett liv. Eller vissa har inte ens det. Jag har varit otroligt känslosam idag, vet inte varför. Jag höll på att börja gråta till Hitta Nemo, så ni förstår nog vad jag menar,  haha. Nej men allvarligt. Tänk hur många människor som inte kan leva klart sitt liv av olika anledningar. Tänk alla dom som inte kan förverkliga sina drömmar. Ni som har den möjligheten, ta vara på erat liv. Gör det, för eran egen skull. Jag har ett fadderbarn i Afrika, och idag satt jag och läste igenom brev jag fått från hennes by. Jag känner att jag gör någonting för henne, för idag mår hon bra och kan gå i skolan, och hon får mat. Men kommer hon någonsin ha samma möjligheter som vi får här? Nej det tror jag inte, och det kan jag inte heller ge henne. Jag vill bara säga återigen att ni ska ta vara på erat liv, och vännerna ni har. Gör någonting nyttigt av livet så kommer allt bli mycket roligare. För, vi lever bara en gång.

Tjejmiddag

Kvällen igår blev superlyckad! Jag och Lovisa var igång hela dagen för att få iordning allt och allt fixade sig. Vi gjorde en limegryta med fläskfile till varmrätt med ris till och chokladmousse till efterrätt. Det var jäääättegott! Sen hade vi såklart massa godis, chips och sådant, även en brieost som tyvärr var jätteäcklig. Massa prat och skratt blev det som vanligt, och så fick jag och Lollo fina presenter:) Jag fick en ljuslila kofta, ett svartbrunt linne och en vit söt top. Kan lägga in bilder sen. Ah juste, kanske ska berätta vilka som var där!:) Det var jag lovisa Lenita Erika Malin och Sara!:) Tack för en lyckad kväll!

Men imorse var det jobb, hade inte sovit många timmar men det gick bra, efter en dubbel espresso, en scones, och apelsinjuice var jag fit for fight igen! Det var hyfsat lungt, och det var skönt för jag var så trött.

Efter jobbet åkte jag hem och tittade på DH och sov lite. Sen gick jag och Lollo till lokalen för att städa efter igår. Det gick hyfsat fort så det var skönt. Nu vet jag inte vad jag ska göra, Hitta Nemo står på i bakgrunden, älskar den filmen!:)

Tävling hos Citty!

kikade in i Cittys blogg, och såg att hon hade en tävling där man kan vinna en fotografering med henne värt 500. Vem vill inte liksom!?
Min motivation: Jag skulle så gärna vilja bli fotad av någon som verkligen kan det. Jag tycker det är jättetråkigt att sitta och fota sig själv, för jag blir aldrig nöjd med dom bilderna. det är ju alltid kul med snygga bilder på än själv!

image219image424

Charm school

Nu har jag äntligen fått träffa Sara! Men efter 2 veckor i Thailand var hon liiiite för brun för att jag skulle trivas bredvid henne, blek som jag är.. vi kollade, eller kanske ska säga jag eftersom Sara sover så sött i min säng just nu,Charm School. Den var inte sådär jättebra, men den funkade att kolla på.

Jag ska väl ta och väcka henne snart, så jag inte dör av uttråkning. puss!

kom på att Tjejsnack frågorna är utskickade, missade jul&nyår, men nu ska jag komma igång! Både vecka 1 & 2 kommer här!

Vecka 1/08
Har du någonsin... Ämnet kommer från Linda Strömbladh

  • Dejtat en av dina bästa kompisar? Berätta lite, hur gick det?

Jag vet inte om dejta är rätt ord, men jo jag & en nära killkompis hade väl en flört..dock funkade det inte mellan oss pga att vi stod varandra så nära.

  • Blivit arresterad? Berätta lite?

Nej det har jag inte

  • Sagt att du älskar någon utan att mena det? Berätta lite!

Jag vet faktiskt inte..

  • Haft ett one night stand? Berätta lite?

Nej det har jag inte haft, vad mer kan jag säga?

  • Busringt till någon, vem och varför?

Haha ja det har väl alla gjort. Till alla möjliga. Varför? för att man tyckte det var kul då

Vecka 2/08
Senaste... Ämnet kommer från Linda Strömbladh

  • Filmen du såg, var den bra?

Charm school. Nej inte så värst bra

  • Person du pratade med, om vad?

Sara. Ja, vi pratade om allt mellan himmel och jord.

  • Inköpet?

Mitt träningskort

  • Kyssen? Berätta lite?

Oj det var rätt länge sen..iallafall den jag minns. Det var med en kille som jag träffade i Båstad. Vi träffades bara 2 gånger, men det var speciellt. Han var speciell. Fast vi har ingen kontakt längre. Det skulle ändå aldrig i livet fungerat mellan oss, jag hade mitt liv här och han i en annan del av sverige.

  • Gången du grät, av vilken anledning?

Ja..när jag grät sist..hm, det minns jag inte men jag antar att det var någon gång i veckan. För vad tänker jag inte gå ut med.


27 januari 2007

image423

Friskis

Äntligen fredag! Dock har veckan gått sjukt fort, men det är ändå skönt. Matte första lektionen, fast det blev inte så mycket matte gjort.. Svenskan gick bra, men efter lunchen på engelskan spårade hela klassen ur, hahahaha. Det var ju iallafall en trevlig dag :) Efter skolan åkte jag till fridhemsplan igen, för att köpa ett träningskort på friskis. Idag gick det bra iallafall, fast fan vad ful jag blev på bilden:P Men men, spela roll. Nu ska jag komma igång med träningen iallafall, ska bli riktigt skönt!

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, ska iallafall träffa Sara, har inte träffat henne på typ 3 veckor, så det ska bli kul! Nu ska jag..göra nånting, typ plocka lite i mitt rum. puss

Step, East, Möte

Toppendag idag, verkligen! Vi hade idrott första timmen, step-up. Det var jättekul! Lunchen för mig och Jannike blev från Hemköp, macka och latte för min del. Efter skolan åkte jag till fridhemsplan för att prata lite med dom på Friskis där, och tänkte även köpa ett träningskort, men eftersom jag inte hade något ID med mig, får det vänta tills imorgon. Åkte till East istället, och satt där i typ...3 timmar.Åt lite god mat och bara var. Trevligt var det, massa härligt folk! Love that place..Sen fick jag sällskap med Mimmi till tunnelbanan och så åkte jag tillbaka till sumpan för ett möte med Espresso House. Det var riktigt kul att träffa tjejerna där, Molly ska tyvärr sluta. Hon ska till Australien, vilket låter hur kul som helst! Vi pratade igenom lite saker, och sen åkte jag hem.

Har inte gjort så mycket sen jag kom  hem, mest tittat på TV. Nu ska jag dusha och sen sova, är så jävla trött. puss

Kan inte lägga upp youtubeklipp just nu, tänkte slänga upp dagens låt eftersom det var ett tag sen.
Iallfall så är det Lars Winnerbäck- En tätort på en slätt. Underbar låt, finns inget mer att säga. Helt rätt att han vann årets låt på grammisgalan med "om du lämnade mig nu"!

Grammisgalan

Heeeeeeeeeeello Darlings. Hoppas allt är bra med er. Jag mår hyffsat, är dock lite förkyld och har lite biverkningar från mina p-piller som illamående t.ex. Dagen har varit underbar iallafall, trots att jag var trött. Men efter morgonkaffet var jag människa igen:) På kallköket gjorde vi smörgåstårta, gillar inte det något vidare men fin blev den iallafall:) jobbade med My. Vi blev klara jättetidigt så vi fick lång lunchrast. Den spenderades mest med Jonna, Cissi, Annina och lite annat trevligt folk. På varmköket gjorde vi musselsoppa och pommes frites. Jobbade med Alexandra och det gick jättebra! Våran soppa blev den bästa:) Det var min grupp som städade, och då dunkade vi musik såklart. T.om vår lärare Johan hade disco, så jävla kul!

Efter skolan åkte jag till jakan för att köpa nya vinterskor, mina har fallit ihop totalt. Hittade ett par snygga svarta stövlar. Sen åkte jag hem och...somnade. Annars har jag inte gjort någonting, och nu ska jag gosa med min lilla katt. puss


image422
Vill du gifta dig med mig?;)


halsband

image421
detta är halsbandet som jag fick av Annina:) Visst är det sött?

tidsfördriv

1. Värsta känslan?

när man förlorar någon nära
2. Bästa känslan?

när man är lycklig och allt går bra
3. Din första tanke när du vaknar?
att jag är trött
4. Vilken ringsignal har du på din mobiltelefon?

Just a Girl- Gwen Stefanie(No Doubt)
5. Har du någonsin varit kär?

Yes
6. Vad har du på väggarna i ditt sovrum?

Bilder, brev, spegel
7. Vad har du under sängen?

säkert ton med damm
8. Ser på?

Desperate Housewives
9. Lyssnar på?

allt, precis allt
10. Skriv nått smart!

Du kan inte ändra ditt förflutna så istället för att älta det som hänt, försök göra din framtid så bra du bara kan
11. Om du fick träffa vem du ville död eller levande, vem?

Jamie Oliver
12. Vad stod det i ditt senaste mottagna SMS?

Grattis i eftär skåt kram Vendela (från min 9åriga bonussyster)
13. Vad vill du bli när du blir stor?

Kock/köksmästare
14. Hur skulle dina vänner beskriva dig?

Snäll, pratsam, förstående, glad? eller haha:P?
15. Vilket är ditt lyckligaste ögonblick?

oj..det går inte att svara på tror jag
16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?

matlagning typ
17. Vilken kroppsdel klarar du dig utan?

ingen aning
18. Vilken superhjältekraft vill du ha?
röngtensyn, stoppa tiden, och tankeläsning

19. Vad är du beroende av?

vänner, musik, och mobilen
20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
en jävla massa vänner:)

Latte med Lovisen

Efter middagen gick jag den korta promenaden till Lovisa. Vi gjorde varsin latte och så satt vi och planerade tjejmiddagen vi ska ha för att fira våra födelesedagar. Allting är klart nu, det kommer bli jättelyckat. Det blir väl antagligen rätt sent, och jag öppnar på söndagen..Men ska se om Camilla vill ta det passet istället, annars får jag göra det. Det löser sig:)  Sen satt vi och tittade lite TV och så. Alltid roligt att vara där!

Nu ska jag snart hoppa i dushen, börjar ju 8 imorgon med kök:D I love it! Jaja, pussss!

Ville lägga ut bilden på halsbandet jag fick av Annina, men det verkar inte funka. Ni får se det imorgon!:)

You can be mine

Idag har jag varit väldigt trött, men ändå väldigt glad! dagen började med hotell och ett kärt återseende med Annina, och hon är så söt! Jag fick ett jäääääääääääättefint halsband av henne, en nyckel. Nu har jag nyckeln till hennes hjärta, och jag har låst in mig därinne:) Tack älskling! Jag älskar dig!

Vi fick tillbaka spannmålsproven idag, fick G+. Skriver mer sen, ska äta nu och sen hem till lollo och dricka latte, hahahaha:) puss

Bildeer

Här är bilder på det jag köpte idag! Väskan är dock 1000 gånger snyggare irl..

image420
godnatt

Storstädning

Jag och Leniten tog en sväng till jakan, och jag hade planerat att inte köpa något. dock slogs den planen i spillror när vi gick in på MQ, där jag först hittade en supersöt prickig ballongkjol med en söt rosett för endast 99 kr och en superfin väska från Friis Company som var nersänkt från 769 till 499, bilder kommer sen! Köpte även en mascara. Även en fika på Tasty's också.

Nu sitter hon och spelar Guitar Hero med min mamma, och jag städar mitt rum. Håller just nu på att rensa bland kläderna, har hittat en del till Alessia. Hon kommer bli så glad:) Nu ska jag återgå till städningen! puss

Kalender

denna sötsak trillade ner i brevlådan idag. Den är helt perfekt för ett planeringsfreak som mig!
(beställd på www.personligalmanacka.se)

image419

Back on track..förhoppningsvis

sådär nu när skolan kommit i gång kanske jag kan skriva lite oftare, men det lär visa sig. Igår jobbade jag ju, öppnade igen och var jävligt seg. Men dagen blev bra ändå trots allt, det kom en supergullig tjej som jobbar inne på ICA och höll mig sällskap ett tag, det var skönt så jag slapp stå helt själv. Iofs pratade vi bara i 20 minuter, men men. Sen vid 12 kom Erica och då fick jag äntligen prata av mig ordentligt. Carin kom förbi och sa hej också:)
Efter jobbet åkte jag hem och sov, det var så jäkla skönt.


Jag Sofia Malin och MalinC var på bio på kvällen, vi såg American Gangster. Trodde den skulle vara jättebra, men den var sjukt dålig. Den var över 2 timmar dessutom, och vi hann bli överspeedade 30 gånger innan den var slut. Men annars var det kul:)

Och idag började ju skolan, faktiskt rätt kul. Fick ju träffa min underbara klass! Vi har dessutom fått en kille i klassen, Joel. Riktigt söt faktiskt:) Det var jättekul att träffa alla, dock träffade jag inte min lilla Johansson.
Tycker det var lite elakt av våran serveringslärare att sätta ett oförbrett prov idag, det gick inte alls bra. Vi skulle duka och skit, det är inte min starka sida direkt.

Lovet som varit nu har verkligen varit underbart. Jag har bara umgåtts med mina tjejer, vilket har varit så kul eftersom vi inte hinner ses så mycket annars i skolveckorna. Underbart helt enkelt. Ni är underbara

fullblogg imorgon, jag lovar

orkar inte skriva nu,, jag skriver om min dag+mitt lov imorgon efter skolan, jag lovar. jag måste sova, godnatt

Lördag 5 januari

Hallåå! Dagen började med jobb..Var inte alltför taggad, men det kändes mycket bättre när jag väl kom dit. Det var lite trist bara att stå själv till 12 då Erica kom. Alessia och hennes pappa kom förbi och sa hej..Fan vad jag saknar henne, träffar henne så sällan. Fick sluta vid 12.30, då åkte jag hem och sov, och det var riktigt skönt.

Kvällen spenderades hemma hos Malin. Jag Sofia och Malin handlade först mat, det blev sallad med massa goda tillbehör. När vi ätit kom Lenita Erika och Lovisa, då tittade vi på The truth about love, som var en jättebra och mysig film, men lite förutsägbar. Till det blev det brieost och kex, me love! en mysig kväll, som vanligt med dom bästa.

Nu ska jag krypa ner under täcket, jobbar imorgon också. goodnight

Föresten, vad är det för väder? Jag vill ju ha mina nya snygga pumps!

Jag är kär igen..

Den här gången blev jag förälskad i mina blåa pumps..Herregud vad fina dom är! dom sitter perfekt också.

Nu är jag med Lollo och Lenita, vi sitter och tittar på Desperate Housewives, första säsongen! Alla ser typ helt annorlunda ut. Tror inte det blir så sent för jag jobbar imorgon 7.45-14.
Kanske bloggar senare, puss

Shoppingdag med tjejerna

Hallå hallå! Idag var det lunch och shopping med tjejerna som stod inplanerat. Dock försov jag mig imorse riktigt rejält, vi skulle ta 11.11 bussen och jag vaknar 10.58, hihihi. jaja skyndade mig som fan och hann med nästa buss och mötte Sofia och Malin i jakan. Vi skulle äta lunch på ett ställe i Barkarby, där Malin och hennes morfar brukar äta, men han dog den 26..Så himla sorgligt, alla på restaurangen var jätteledsna..
Maten var iallafall supergod, jag åt fläskfile med gorgonzolasås. Sen mötte vi Lisa och Lollo på tåget. Jag köpte upp ett av mina presentkort på Gina, köpte 1 svart klänning, en typ kjol, 1 lila och ett blått hjärthalsband, och en jättefin sjal. Och så köpte jag strumpbyxor och nagellack på Hm. En fika blev det även på Espresso House. Det var en väldigt rolig dag, alla fick något ryck och började snacka brittiska? hahaha jaja, vi är konstiga:)

Ikväll lär jag väl träffa dom igen..Och nu har mina blåa pumps från Ellos kommit, så mamma skulle hämta dom när hon handlade!!!:)
Tjingeling

någon som vill städa mitt rum?

Jag gick in i mitt rum och slogs av hur jäkla rörigt det är. Hela garderoben ligger på golvet typ, skrivborder är belarmat med jobbpapper, skolpapper, böcker, skräp, det står typ 5 stora tomma lokaflaskor, handdukar, ja allt! Jag verkligen måste städa..Frågan är bara när? Ge mig fler timmar!

Nu ska jag försöka hitta min säng i röran..den är föresten täckt med omslagspapper från mina paket imorse..hmm..godnatt!

Lyckad födelesdag..

Det vart en väldigt lyckad födelsedag! Mamma och pappa väckte mig vid 7.30 med paket och sång! Då fick jag Desperate housewiveskokboken, presentkort på Gina 500 kr, presentkort på HM 500 kr, och 1000 kr i kontanter. Blev nöjd, hade inte önskat mig något speciellt, och nu kan jag välja själv:) Sen låg jag och segade i sängen rätt länge, och halvsov lite innan jag gick upp och dushade och gjorde mig iordning. Efter det blev det att åka till East med mamma och äta lunch där. Där var det underbart, vi fick jättemycket god mat, plus att jag fick presentkort av Mimmi på Gina 300 kr. Åh, jag fick en supergod drink(utan alkohol) med jordgubbssmak! Så underbart god. Helt lyckat som vanligt där! fick även ett gulligt kort som Alessia gjort. Efter lunchen gick vi och tittade lite på stan, köpte bara en bok. Sen åkte jag hem och bakade brownies! Lenita kom lite tidigare än alla andra för hon skulle lämna sin present, så himla söt, det var en ram med 2 bilder på oss i och så stod det Jag Älskar Dig i den. Tack :) Sen kom resten av gänget, Lollo Olivia Lisa Erika Malin och Sofia med partyhattar, partyglasögon, visslor och alltihopa, så himla kul! Vi åt brownies, spela lite Guitar Hero, och bara pratade, riktigt mys. Fick även blommor av Sofia och Malin! Av min lillebror fick jag ett linne och en väska med silverkedja, jättefint! Tack för en lyckad födelesedag! Även ett stort grattis till Max som också fyller år idag!

Men det hände även en väldigt tråkig grej imorse. Min lilla kanin dog. Igårkväll när jag skulle ge henne mat var hon väldigt hängig, hon har varit det ganska länge hon har gått ner massa i vikt fast hon ätit, men igår var det riktigt illa. Hon ville inte äta, inte dricka ingenting. Så jag förstod att det skulle hända ganska snart. Var uppe vid halv 2 och då andades hon fortfarande. Men när mamma skulle mata henne imorse hade hon somnat in. Blev såklart ledsen men på ett sätt kändes det skönt. Hon har vart dålig så länge, även fast man inte märkt det riktigt. Men nu har hon det bra iallafall, men kommer sakna det lilla knytet riktigt mycket, har ju haft henne länge. Det känns tomt varje gång jag går förbi buren. älskar dig lilla Mysan, du är saknad.

17 17 17 år idag:D

IDAG FYLLER JAG 17 ÅR :D glöm inte att gratta mig:) Ska snart åka iväg och äta lunch på East med mami:)

                         image418
Då och nu:)

Jag är kär...

i mina nya skor!:) Jag och Lenita åkte till jakan och åt lite på Tasty's och tittade runt i lite affärer.

Dessa pumps fick följa med hem:


image415

CLARAS DAG!!!!

JAAAAA MÅÅÅ DU LEVA JAAAA MÅ DU LEVAAA JAAA MÅ DU LEVA UTI HUNDRADE ÅR, JA VISST SKA DU LEVA JA VISST SKA DU LEVA JA VISST SKA DU LEVA UTI HUNDRADE ÅR!!! GRATTIS PÅ FÖDELESEDAGEN CLARKIE:D

image411
Ja, det är min underbara vän Clara som fyller 17 år idag:) Hoppas du får en jättebra dag! Älskar dig!
Och imorgon är det min tur, då fyller jag 17!:) Spännande..



 

Jag har inte gjort någonting idag, bara chillat framför Desperate Housewives, och så gjorde jag scones till frukost-i love it! Vet inte riktigt vad som händer idag, får se:9
Nu pratar jag med Alessia, sötungen ritar ett kort till min födelsedag imorgon:) puss!


 


Ciaaao

Lite om år 2007 :)

Årets Låt
Lite knepig fråga..Fergie-Big girls don't cry och The Killers-Mr Brightside
Årets program Desperate Housewives!!!!!
Årets Bok Stella och Sebastian, Snabba Cash, En kocks bekännelser.
Årets Film Kärlek på menyn
Årets Dricka Kaffe och loka
Årets Plagg Leggins/strumpbyxor, tunikor och klänningar
Årets Byxor Smala mörka jeans
Årets Sneakers använder inte sneakers
Årets Klocka Jag använder mobilen som klocka
Årets Doft Paris Hilton- Heiress
Årets Smink Naturligt smink, lite foundation, rouge och mascara
Årets Blogg Oj vilken fråga. De bloggar jag följt slaviskt är Emelie, Micha, JasmineBim, och massa andra.
Årets Nyårslöften Börja träna(!), bara äta godis en gång i veckan, och försöka lägga undan 1000 kr i månaden+föra kassabok så jag har koll på vart mina pengar tar vägen
Jag Utmanar: Jag utmanade mig själv så gör det ni med:)

1 januari 2008

Hej alla läsare! Hoppas ni mår bra idag, fast jag är rätt övertygad om att många av er ligger med världens baksmälla, haha:) Själv mår jag bra, lite trött bara. Det blev lite senare än tänkt igår för min del, men det gör ju inget för det blev väldigt lyckat! Först var jag Lenita Lovisa Olivia och Lisa här och lagade middag. Det blev fläskfile, hasselbackspotatis och sallad+ sås till varmrätt, och frukter som man har i ugn med vit choklad på. Det var hur gott som helst, och middagen blev jättelyckad! Efter middagen drog Lisa Lollo och Olivia till en fest i Alvik, och jag och Lenita gick hem till Fredriks kompis. Där var det också jätteroligt, och vi var där rätt länge, men sen skulle vi möta Lenitas lillasyster som inte ville fira tolvslaget själv. Så det gjorde vi med henne. Min vackra prinsessa Alessia rinde mig 23.59, förstår inte hur hon kunde komma fram, men jag blev så glad! Efter tolvslaget gick vi hem till mig, fast Lenita och Jennielee gick ganska snart och då tänkte jag att det blev en nyår precis som jag ville, lugnt och inte alltför sent. Tji fick jag, haha. För vid halv 2 ringde Joar, och han var med killarna från 9d så jag träffade dom, vi gick hem till Andreas. Det var jag, Andreas, Max och Joar, och vi spenderade mest av tiden till att ligga i en hög i soffan och titta på tv, och typ..sova. Förutom jag som var jättespeedad och pratade sönder deras öron :D Nej men det var verkligen jättekul! Gick hem typ kvart i 4 och la mig på en gång sen ringde Lollo 4.15 så jag somnade typ 5.
Men det blev precis en sån nyår som jag ville!:)


Idag vaknade jag jättesent, och har inte gjort någonting. Vet inte riktigt vad jag ska göra, träffa lite vänner senare tror jag:) Hoppas eran nyår också blev lyckad! God fortsättning! puss

RSS 2.0